Biografie van Speelman Iwein

Speelman Iwein

Hoe het begon

5 jaar, zo oud was Iwein toen hij voor het eerst optrad. Het publiek was toen al gecharmeerd door het knaapje dat naast papa het beste van zichzelf gaf. Intussen is hij “iets” groter geworden, maar de charme blijft.

Waar Speelman Iwein komt, beginnen kinderen te springen, volwassenen te dansen en oma’s en opa’s uit volle borst mee te zingen. Of ze zitten en genieten, want dat is Iweins doel: mensen laten genieten van zijn muziek.

 

Liefde voor accordeon

Iwein ontdekte het instrument toen hij 14 was en kan sindsdien geen dag zonder. Met de hulp van Philippe Thuriot, Rony Verbiest en Jules Willems verfijnde hij z’n techniek en haalt hij alles uit de kast.

Solo voelt hij zich als een vis in het water, maar zijn verleden als zanger/muzikant in blues en popgroepen bewijst dat hij van alle markten thuis is. Hij had zelfs een eigen latin-jazz-popgroep!

Sinds 2015 treedt hij op met La Patrouille, een gekke coverband die liedjes van Lange Jojo – een Brusselse volkszanger – in een nieuw jasje steekt. Verder begeleidt hij een heleboel muzikanten. Antoon Roggeman, Daan Vanoutryve, Marcel Deneve en Danny Martien zijn er enkele.

Maar daar stopt de liefde voor accordeon niet. Naast accordeon spelen, heeft Iwein zijn handen vol met zijn speciaalzaak ‘Accordeons Viseur. Daar kan je niet alleen jouw ideale accordeon kopen, maar het instrument ook laten herstellen!


Wil je graag kennis maken met Speelman Iwein? Kom gerust langs in z’n winkel, de koffie staat klaar!

 

Kalender

Boeiende festivals en accordeonconcerten, speciaal voor jou geselecteerd.

Formules

Alle muzikale thema's van Speelman Iwein. Makkelijk om te kiezen.

FAQ

Enkele veelgestelde vragen. Handig om te weten als je een optreden boekt.

Contact

Wil je een optreden van Speelman Iwein boeken? Dat doe je via deze weg.